Picăturile oftalmice sunt cea mai eficientă soluţie atunci când o persoană se confruntă cu sindromul ochilor uscaţi. Intemperiile vremii, fie că vorbim de soare sau vânt, aerul condiţionat alături de poluarea din atmosferă, favorizează deseori apariţia unui disconfort la nivel ocular caracterizat prin uscăciunea, iritarea şi pruritul ochilor. Acestor factori favorizanţi li se pot adăuga şi alte cauze ca, de exemplu, bolile autoimune, anumite medicamente sau dereglările hormonale, însă şi disfuncţia glandei lăcrimare sau a glandei meibomiana poate sta la baza declanşării sindromului. Persoanele care-şi petrec mult timp în fata laptopului sau la volan sau care poartă lentile de contact se pot confrunta, de asemenea, cu simptomul de ochi uscaţi.

Ce sunt picaturile oftalmice?

Picaturile oftalmice sunt intalnite si sub denumirea de lacrimi artificiale si reprezinta un substituent al lacrimilor naturale cu rol in tratamentul simptomatic al sindromului ochilor uscati. Filmul lacrimal este, in mod normal, intins pe suprafata ochilor cu ajutorul pleoapelor. Atunci cand oricare dintre cauzele de mai sus afecteaza filmul lacrimal apare o uscaciune deranjanta la nivelul globului ocular care, netratata, poate conduce la modificarea calitatii vederii, dar si la aparitia inflamatiilor oculare.

Beneficiile picaturilor oftalmice

Picaturile oftalmice au rolul de a umecta si elimina total disconfortul asociat cu sindromul ochilor uscati, calmand senzatia neplacuta de arsura si iritatia. Totodata, regenereaza celulele de la suprafata ochiului si ofera protectie suplimentara celulelor epiteliale afectate prin inhibarea evaporarii filmului lacrimal. Sindromul ochilor uscati nu se vindeca, insa manifestarile sunt eficient ameliorate cu ajutorul picaturilor oftalmice. S-a dovedit ca picaturile oftalmice care au in compozitie HP-guar si acid hialuronic ofera o protectie cu 260% mai mare impotriva uscarii ochiului fata de orice alte picaturi cu rol lubrifiant.

Un produs foarte bun care il puteti folosi este UNITEARS FARA CONSERVANTI de la UNIMED PHARMA.

Produsul este folosit pentru tratarea eroziunii corneene minore, sindromului ochiului uscat si obosit, precum si oboseala ochilor provocata de sofat, citit prelungit ori privit la calculator sau televizor.

Doza recomandata este de o picatura in fiecare ochi, de 2-3 ori pe zi.

Daca este necesar, este posibila aplicarea a cate 1-2 picaturi la fiecare ora.

Picaturi Oftalmice Unitears

Picaturi oftalmice pentru lentile de contact

Persoanele care poarta constant lentile de contact sunt mult mai expuse aparitiei sindromului de ochi uscati si singurul remediu eficient sunt picaturile oftalmice. Acestea se pot aplica inainte de a se fixa lentilele de contact sau dupa ce au fost inlaturate, categorie in care intra majoritatea picaturilor oftalmice de pe piata farmaceutica, sau pot fi destinate inclusiv persoanelor care poarta lentile de contact, caz in care se pot aplica direct pe suprafata acestora. Picaturile oftalmice pentru lentilele de contact lubrifiaza, hidrateaza si emoliaza zona de contact dintre ochi si lentila si, in plus, amelioreaza senzatia de arsura, combat roseata si inlatura pruritul, contribuind, implicit, la mentinerea in conditii optime a filmului lacrimal.

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.