Trăim într-o lume digitală! Învăţăm, ne relaxăm, lucrăm de dimineaţa devreme până seara târziu cu dispozitive digitale (exemplu laptop, tabletă, etc).


Ochii noştri sunt cei mai expuşi la lumina artificială, lumină vizibilă cu intensitate ridicată.

Spectrul luminii artificiale nu este echilibrat în comparaţie cu spectrul luminii naturale. Sursele de lumină artificială emit radiaţii vizibile cu lungimi de unda mici cunoscute sub numele de lumină albastră.

Solicitarea continuă între text, imagine, mişcare, ilustraţii, deci expunerea intensivă, cumulativă şi prelungită la lumina albastră are drept urmări: ochi stresaţi, iritaţi, uscaţi, vedere înceţoşată, oboseală, chiar durere. Ochii stresaţi pierd contrastul, produc insomnii, ba chiar pot duce la accentuarea afecţiunilor cristaliniene şi retiniene (cataractă, maculopatie, degenerescenţa etc.).

În astfel de condiţii, specialiştii recomandă lentile cu filtru office sau lentile cu tratament “blue”.


Lentilele office sunt lentile cu filtre speciale. Ce au o mică coloraţie, de 10-15%, în nuanţe naturale de verde, maro sau albastru şi după cum spune şi denumirea lor. Acest tip de lentile oferă un scut de protecţie în faţa monitorului de calculator şi un confort vizual sporit.

Acest tip de lentilă oferă o protecţie perfectă în lumea digitală.


Specialiştii marilor producători de lentile, în urma a vastelor studii efectuate, au dezvoltat lentilele cu tratament inovativ “blue” . Având rol de neutralizare a luminii albastre, optimizare a contrastului imaginii, reducere a efectului de strălucire, percepţie naturală a culorilor şi confort vizual sporit.

Prin comparare cele două tipuri de lentile au acelaşi rol, acela de a minimiza cantitatea de lumină albastră-violet care ajunge la ochi dar o fac prin două moduri diferite.

Lentilele cu filtru office realizează efectul dorit cu ajutorul coloraţiei caracteristice prezente în masa acestora, coloraţie care este considerată de unii oameni ca fiind inestetică şi deranjantă. Lentilele cu tratament “blue” sunt perfect transparente filtrul fiind reprezentat de un tratament antireflex special aplicat pe lentile.

Cum recunoaştem lentilele office?


Putem recunoaşte uşor acest tip de lentile datorită reflexiilor albastre de pe suprafaţa lor.

Tratamentul “blue” vine la pachet şi cu alte atuuri: poate fi aplicat pe orice tip de lentilă:

– monofocală, bifocală, degresivă, progresivă, cu orice dioptrie şi cu orice indice de refracţie . Intreţinerea lentilelor este foarte uşoară.


Aşadar, lentilele ce filtrează lumină albastră pot deveni un plus pentru cei ce au nevoie de ochelari pentru corectarea viciilor de refracţie dar pot fi şi un “instrument de protecţie” pentru cei ce nu au nevoie de ochelari.

Mai ales în cazul in care aceştia acuză dureri de cap, vedere înceţoşată sau ochi uscaţi în urma expunerii îndelungate la lumina artificială.

Într-o lume tot mai digitală avem nevoie şi de o protecţie corespunzătoare!

Pentru a fi siguri că alegeţi chelarul perfect nevoilor dumneavoastră, vă aşteptam în optica Vedi Optic.
Programările se pot face aici.