Stiti acel moment cand ne trezim dimineata, si dupa ce ne uitam in oglinda realizam ca avem ochii umflati, poate  mai avem putin si ne intrebam privindu-ne in oglinda: dar tu cine esti?!

Bineinteles ca, daca am avut o noapte nedormita dupa o petrecere cu prietenii sau la job, nu ar trebuie sa ne mire acest aspect al ochilor a doua zi. Plus ca daca mai avem si cate ceva de rezolvat prin oras, atunci nu stim cum sa mai ascundem acest defect fizic, cat mai bine si mai rapid.

Dar inainte de a face asta trebuie sa  ne asiguram ca oboseala este principalul vinovat si nu a deshidratarii, a unei boli cornice sau chiar psihice, iar, in unele cazuri poate reprezenta o trasatura genetica mostenita de la unul dintre parinti. Cel mai deranjant aspect al ochilor umflati este aspectul fizic, care pentru femei este destul de separator, si tindem sa apelam la una dintre metodele dintr-o gama foarte variata de estompare sau acundere a lor. Printre aceste metode se regasesc atat cremele de ochi ,solutii si farduri menite sa ne ajute sa trecem cu brio peste acest mic impac. Trebuie tinut cont si de faptul ca efectele rezultate nu sunt permanente de cele mai multe ori.

Daca se intampla sa observati ca ochii sunt umflati cronic, este indicat sa va adresati medicului dvs. pentru a determina cu exactitate cauza.

        Categorii de solutii pentru ochii umflati

   1.Feliile de castraveti. Aceste legume au o lunga traditie privind utilizarea lor pentru ochii umflati si dintr-un motiv simplu: chiar functioneaza! Castraveti contin antioxidanti care reduc iratiile si umflaturiile. Castraveti mai  sunt recomandati ca leacuri babesti si pentru arsurile de soare, acestia se taie felii si se aseaza pe locurile dureroase ale pielii. Pentru un impact ridicat  asupra ochiilor umflati, ii puteti tine la frigider pana se racesc bine, o temperatura scazuta are de asemenea un impact puternic asupra umflaturilor. Castravetii se vor tine pe ochi si pe zonele umflate timp de 15 minute dupa care feliile se arunca, nu se reutilizeaza.

      2.Lingurile. Prin racirea a doua linguri si utilizarea lor pe ochi va crea o adevarata compresa pentru ochii tai si in special pentru partea de jos a acestuia. Puneti apa rece si gheata intr-o cana si plasati 2 linguri pentru cateva minute pana cand acestea se racesc suficient. O alta varianta este de a depozita in congelator o lingura pentru aproximativ 1 ora. Dupa o racire corespunzatoare va puteti aseza pe canapea sau pe un scaun iar partea superioara a lingurii o plasati pe ochi pentru 5 minute, dar nu mai mult, sau chiar mai putin, ideal este sa nu va supuneti unei dureri cauzate de temperatura scazuta. Partea inferioara a lingurii poate fi utilizata pentru partea de jos a ochiului. Utilizarea lingurilor reci este o metoda temporara de a reduce ochii umflati, de aceea tineti in permanenta o lingura in congelator pentru a utiliza-o atunci cand este necesar.

     3.Pliculete de ceai. Depozitati 2 pliculete de ceai verde intr-o cana cu apa calda pentru cateva minute. Ceaiul verde are proprietati anti-inflamatorii, motiv pentru care este recomandat, dar in lipsa lui  se pot utiliza pliculete de ceai negru. Dupa 5 minute pliculetele se scot din cana si se depoziteaza intr-o punga de plastic, iar apoi introduse in frigider pana cand se racesc bine. Pliculetele de ceai se pot pastra pentru maxim 1 saptamana in frigider ,dupa care vor incepe sa isi piarda din propietati. Dupa ce pliculetele s-au racit, aplicati-le pe pleoapele inchise,si  relaxati-va timp de cateva minute. Este foarte important sa stoarceti apa aditionala din pliculetele de ceai inainte de a le pune pe ochi. Tineti pliculetele pentru 15 minute pe ochi dupa care aruncati-le nu le reutilizati.

     4.Remedii cosmetice. Doamnele sunt cel mai propabil foarte bune cunoscatoare ale acestor tipuri de tratamente, dar pentru cei mai putin cunoscatori va recomandam plasturi cu tratament pentru ochi, creme de ochi pentru anti-umflare. De asemenea se poate utiliza un corector pentru ascunderea ochilor umflati si alte produse de cosmetica.

    5.Schimbarea obiceiurilor. In primul rand trebuie tinut cont si de stilul de viata,de ceea ce mancam si din acest motiv  este recomandat sa reduceti consumul de sare, consumati mai multa apa in detrimentul alcoolului sau cofeinei, dormiti cel putin 8 ore pe noapte si reduceti fumatul sau chiar renuntati la el. Pozitia de somn este de asemenea importanta. Evitati sa dormiti pe stomac deoarece acest lucru va contribui la umflarea ochilor si mai mult.

    Daca se intampla ca si dupa cateva zile ochii dvs. sa fie tot umflati, iar medicul de familie dupa efectuarea unor analize va recomanda sa va vada si un medic oftalmolog, echipa noastra va asteapta cu drag pentru o diagnosticare unei eventuale probleme oculare sau chiar doar pentru un control de rutina.