Atunci când ochii îți transmit că ai nevoie de o pauză și de cele mai multe ori alegi să ignori acest aspect. Află ce poți face să mai ameliorezi oboseala ochilor tăi.

Cu toții suntem conştienţi că stilul de viață modern nu este tocmai cel mai relaxant și benefic pentru sănătatea noastră. Iar alături de afecțiunile pe care le putem dezvolta atunci când nu suntem foarte atenți la alimentație și repaus, trebuie să știi că și ochii pot avea de suferit.

Din nefericire însă, ochii nu ne transmit prea multe semnale atunci când au nevoie de mai multă atenție din partea noastră.

În cele mai multe cazuri simptomele pe care le simțim sunt generale și ne vor trimite cu gândul către alte posibile probleme.

Așadar, citește rândurile de mai jos și învață care sunt situațiile în care ochii îți transmit că ai nevoie de o mică pauză să te relaxezi.

Afecțiuni ale ochilor cauzate de stilul de viață cotidian

Stresul zilnic și oboseala sunt cele mai des întâlnite cauze care stau în spatele afecțiunilor oculare uzuale.

Desigur, aici nu ne referim la viciile de refracție obișnuite sau la afecțiunile mai complexe. Vorbim despre stări simptomatice care pot fi îmbunătăţite rapid și ușor în prezența unor soluții potrivite.

Ei bine, iată care sunt aceste stări simptomatice strâns legate de afecţiunile oculare:

  • Stări generale de oboseală.
  • Privire încețoșată.
  • Dureri de cap, sau migrene.
  • Senzație de corp străin în ochi.
  • Mâncărimi sau usturimi ale ochiului.
  • Vase sparte la nivelul globului ocular.
  • Sindromul ochiului uscat.

În cazul în care în timpul zilei te lovești de astfel de simptome, îți recomand să programezi un control optometric, sau oftalmologic.

Un specialist îți va comunica cu exactitate ce și cum se întâmplă. Dacă starea de oboseală este cauzată de afecțiuni oculare, sau de alte probleme de sănătate. În plus, vei afla dacă îţi sunt de ajutor ochelarii de vedere, lentilele de contact sau alte soluții pentru corecția viciilor de refracție.

O mică soluţie care îți poate ajuta atât privirea cât și starea generală de bine: folosește lacrimi artificiale.

Acestea vor ajuta lubrifierea eficientă a globului ocular susținând o vedere sănătoasă și relaxantă.

Aplică soluții oftalmice cu rol în lubrifiere în special atunci când petreci mult timp în faţa unui monitor, sau atunci când privirea îți este solicitată la maximum.

Concluzii

Sfatul nostru general şi extrem de important este să nu uiți de sănătatea ta. Indiferent de activitățile pe care le desfășori, amintește-ți să te relaxezi și să te odihnești eficient.

Consumă fructe și legume și nu uita nici de sănătatea ochilor tăi. Fă o vizită în cabinetul de optică medicală Vedi Optic din Buhuşi și află cum te poți îngriji de privirea ta ageră fără efort.

Te așteptăm.